Jouw KernTalenten

Leef je leven met meer plezier, balans en voldoening en werk dat écht bij je past. 

Kerntalenten geven je ‘aard’, potentieel (‘zullen kunnen’) en intrinsieke motivatie (‘willen’) weer. De combinatie van jouw KernTalenten zijn een blauwdruk van jouw persoonlijkheid. Ze geven aan waar jij van nature voor in de wieg gelegd bent. KernTalenten gaan daarmee verder dan de klassieke talenten en competenties. Ze geven een compleet plaatje van wie jij bent, waar jij van nature goed in bent, energie van krijgt en je goed bij voelt en welke activiteiten jou juist energie kosten. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Je KernTalenten gelden je hele leven lang, wat de methode krachtig en zeer waardevol maakt.

Wil jij inzicht in jezelf, je passie, interesses en talenten en hoe je deze in kunt zetten? Bijvoorbeeld omdat je voor een keuzemoment in je leven staat of omdat je je lekkerder in je werk of leven wilt voelen? Loop je tegen een burn-out, bore-out of tegen je hoogsensitiviteit aan? Ontdek dan nu jouw KernTalenten!

Hoe gaat jouw KernTalentenAnalyse in zijn werk?

Stap 1: Invullen van een vragenlijst

Zodra je je aangemeld hebt krijg je toegang tot een eenvoudige vragenlijst. Deze brengt je terug naar je kindertijd tussen 4 en 12 jaar en je favoriete speelgoed, bezigheden en interesses. Deze zeggen alles over je ‘zijn’, wat je goed zal kunnen als je het ontwikkelt en wat jouw drijfveren zijn. Als kind kies je namelijk onbewust voor specifiek speelgoed, spelletjes of activiteiten omdat die aansluiten bij je karakter, je mogelijkheden en je wil om bepaalde dingen op een bepaalde manier te doen. Wat jij als kind wel of niet leuk vond, vormt de basis van jouw unieke KernTalentenprofiel. Denk je dat de kindertijd al te ver achter je ligt? Geen zorgen, het komt vanzelf weer naar boven als je de vragenlijst doorneemt. Het invullen van de vragenlijst duurt ca. 25 minuten.

Stap 2: Je KernTalenten Ontdekken

Tijdens een gesprek van ca. 2,5 uur gaan we de vragenlijst bespreken en daarna volgt een uitgebreide uitleg van jouw KernTalenten. Je ontdekt wat jouw KernTalenten zijn en komt al gelijk tot nieuwe inzichten.

STAP 3: Verslag en evaluatie

Ik stel een persoonlijk verslag op met daarin het overzicht van jouw KernTalenten en de uitleg ervan. Aan de hand van dit verslag volgt een (coaching)gesprek waarin we het verslag doornemen en kijken hoe je met je sterke KernTalenten aan de slag kunt gaan. Het verslag kun je je leven lang blijven gebruiken, zoals bij ieder keuzemoment waar je nog voor komt te staan.

STAP 4: De diepte in

Desgewenst houden we tussen stap 2 en 3 een diepte-interview waarin we terugkijken op eerder gemaakte school-, studie- en loopbaankeuzes en onderzoeken we hoe jouw KernTalenten voor jou van grote waarde kunnen zijn voor jouw ontwikkeling en toekomstige te nemen beslissingen. Het verslag dat je ontvangt wordt hiermee uitgebreider en persoonlijker.

Aanbod:

Bij een KernTalentenOntdekking (stap 1 en 2) duurt het eerste gesprek ca. 2,5 uur en krijg je tijdens het gesprek uitleg over jouw KernTalenten.

Bij een uitgebreide KernTalentenAnalyse (stap 1 t/m 4) duurt het eerste gesprek ca. 3,5 uur (desgewenst opgesplitst in delen). Ik stel een uitgebreid persoonlijk verslag op met daarin jouw KernTalenten en waarin de uitkomsten uit het diepte-interview mee worden genomen en wordt ingegaan op de vraag waar je mee aan de slag wilt. Dit bespreken we vervolgens uitgebreid in de op de toekomst gerichte (coach)gesprekken. 

Welke optie het beste past hangt af van jou, van je vraag, je keuze of de fase waarin je zit. Kijk onder aanbod voor de verschillende opties of neem voor een passend en vrijblijvend advies gerust even contact op.

“Dit voorjaar heb ik bij Janou een Kerntalentenanalyse gedaan. “Had ik dat maar jaren eerder gedaan”, denk ik nu vaak. Veel dingen waar ik tegenaan liep (in werk en op andere gebieden), vielen op hun plek. De analyse leverde me veel herkenning en bevestiging op, en aanknopingspunten om mijn bedrijf duidelijker te positioneren. Daar ben ik erg blij mee!” (N.K. ondernemersadviseur)