Kerntalentenanalyse

Een KernTalentenanalyse biedt zelfkennis, zelfinzicht én zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat je juiste, positieve en duurzame keuzes kunt maken 

Met een KernTalentenanalyse worden jouw 23 KernTalenten in kaart gebracht. Op basis van jouw favoriete speelgoed, bezigheden en spelletjes tussen jouw 4e en 12e jaar, bepalen we jouw KernTalentenprofiel. Hieruit komt of je bepaalde KernTalenten sterk, half of klein hebt en welke combinaties van KernTalenten je hebt. Deze geven aan waar jouw sterktes liggen, van welke werk of bezigheden jij enthousiast wordt, wat jouw energiegevers en energievreters zijn. Het geeft een weergave van jouw Aard, Potentieel én Intrinsieke Motivatie.

Een KernTalentenanalyse is een zeer waardevolle methode voor het vinden van antwoorden en richting bij bijvoorbeeld:

  • persoonlijke ontwikkeling
  • jongeren en studiekeuze,
  • dertigers/veertigers dilemma of een (mid-life)crisis
  • carrièreplanning en loopbaanbegeleiding,
  • stress en burn-of bore-out,
  • HSP / hoogsensitiviteit
  • faalangst, perfectionisme, enz.,

Elk KernTalent bestaat uit verschillende componenten. Dit kunnen klassieke talenten zijn, maar ook competenties, vaardigheden, eigenschappen, karaktertrekken of kwaliteiten. Een KernTalentenanalyse zegt daarmee meer en gaat dieper dan bijvoorbeeld kernkwaliteiten of kerncompetenties. De betekenis van elk KernTalent en zijn bijhorende componenten wordt beïnvloed door de score op de andere KernTalenten. Er is ook geen ‘goede’ of ‘foute’ uitslag. Het geeft puur aan wat jouw aard, potentieel en intrinsieke motivatie is levert een uniek KernTalentenprofiel op.

Ben je benieuwd naar jouw KernTalenten? Kijk dan hier.

Een KernTalentenanalyse kan afgenomen worden vanaf de leeftijd van ca. 14 jaar en is daarom ook zeer waardevol bij het maken van een studiekeuze. Tussen 14 en 25 jaar ben je eigenlijk het minst jezelf van je hele leven. Dit onder andere door de invloed van hormonen, van je omgeving en doordat je prefrontrale cortex nog niet rijp is. Daarom is het eigenlijk ook helemaal niet handig om je studie, opleiding of baan te bepalen op basis van wat je op dat moment leuk vindt, maar wel op basis van wat je KernTalenten zijn. Deze liggen namelijk vast en gelden je leven lang!

Nog geen 14? Kijk dan wat Sprankelkinderen voor jou kan betekenen.

“De KernTalentenAnalyse bij Coruscent heeft mij veel inzicht gegeven en geholpen bij mijn keuzes in mijn loopbaanontwikkeling. Janou is zeer prettig in het contact, werkt secuur en heeft aandacht voor jou als persoon.” (H. Dirks, docent).