Over mij

Mijn naam is Janou Vos. Samen met mijn drie kinderen en vriend woon ik in Leidschenveen in Den Haag. Als coach en KernTalentenanalist stel ik anderen ertoe in staat om in zichzelf te geloven en het beste uit zichzelf te halen.

Ik ken de uitdaging van het balanceren tussen werk, gezin en privé, van het omgaan met keuzes en onzekerheden. Ik weet hoe het is om het even niet alleen te kunnen en hulp nodig te hebben (en het moeilijk te vinden om hier naar te vragen). Hulp van iemand die objectief met je meedenkt en kijkt, je een verhelderende spiegel voorhoudt en je growth mindset triggert. Als coach en KernTalentenanalist kan ik mijn sterke KernTalenten combineren en jou als geen ander die hulp bieden.

Na mijn studies Bedrijfskunde en Sociologie (arbeid- en organisatiepsychologie) aan de Erasmus Universiteit ging ik aan de slag als consultant bij een groot organisatie adviesbureau. Na een paar jaar viel ik hier uit met RSI. Een pijnlijk teken dat ik niet op de juiste plek zat. Ik vervolgde mijn loopbaan als projectmanager bij de Gemeente Rotterdam. Verandertrajecten, weerstand in organisaties en de reden achter gedrag van mensen trokken me, maar ik miste dat wat maakte dat ik echt met passie mijn werk kon doen, namelijk aandacht voor de persoon.

Ik besloot het roer om te gooien, mezelf op een ander vlak verder te ontwikkelen, en als coach aan de slag te gaan. Na het afronden van verschillende opleidingen en cursussen op het gebied van coaching ben ik vol passie aan de slag gegaan als coach van jong en oud(er). In eerste instantie in een samenwerkingsverband naast mijn baan als projectmanager. In 2012 nam ik ontslag en zette ik de stap naar een volledig eigen praktijk voor kind- en oudercoaching: Sprankelkinderen. In de jaren daarna heb ik aanvullende cursussen en trainingen gevolgd op het gebied van coaching, op het vlak van sociaal emotionele problemen tot leerproblemen op basisschool en voortgezet onderwijs. Ook begeleidde ik jong en oud in het leren omgaan met hoogsensitiviteit en heb ik inmiddels vele thema-avonden en presentaties over dit onderwerp mogen verzorgen.

Ik merkte steeds vaker dat ook veel volwassenen zoekende zijn of niet zichzelf kunnen zijn en daardoor ergens tegen aanlopen. Daarom ben ik de beroepsopleiding counselling gaan volgen bij Stichting Counselling Nederland, welke ik in 2014 met succes heb afgerond. Ik kon me daarna als coach aansluiten bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling en begeleid nu al zo’n tien jaar met veel plezier jong en oud in het ontwikkelen van zichzelf.

Ik houd ervan me verder te ontwikkelen en blijk, zoals ook een van de uitkomsten uit mijn eigen KernTalentenanalyse, in de wieg gelegd voor levenslang leren. Nadat ik in aanraking kwam met de KernTalentenmethode was ik zo onder de indruk van de enorme waarde van deze methode dat ik daar wat mee wilde doen. Een KernTalentenanalyse voor iedereen zou ideaal zijn. In 2017 heb ik de opleiding tot KernTalentenanalist gevolgd bij Danielle Krekels en ik mag me nu erkend KernTalentenanalist noemen. De grote broer van Sprankelkinderen was geboren: Coruscent: Passie en Talent. Met veel plezier inspireer en enthousiasmeer ik anderen om sterk zichzelf te zijn, in zichzelf te geloven, het beste uit zichzelf te halen en om, net als ik, hun passie te vinden en na te gaan.

Wil je wat meer over mij weten? Neem dan gerust contact op. Ik drink graag een kop koffie / thee met je om verder kennis te maken.

“Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen.”