KernTalentenmethode

De KernTalentenmethode is de perfecte manier om jezelf (nog beter) te leren kennen. Het geeft je een compleet overzicht van je karakter én je talenten én je motivatie.

De KernTalentenmethode stelt de mens centraal en maakt geen gebruik van types of hokjes. Iedereen is uniek en zo ook ieder zijn KernTalentenprofiel.

Wanneer je weet wat je karakter, motivatie en talenten zijn, kun je bewuster keuzes maken en kiezen voor dat waar jij blij van wordt en in je flow raakt. Of het nu om een studie, beroep, ontwikkeling of loopbaan gaat, voor alle vlakken in je leven is de KernTalentenmethode waardevol. En het is levenslang bruikbaar.

De essentie van de KernTalentenmethode ligt in de kindertijd. We achterhalen wat in je kindertijd tussen 4 en 12 jaar (begin puberteit) je favoriete bezigheden waren en bevragen je over je favoriete kinderspelletjes. Als kind kies je namelijk onbewust voor specifiek speelgoed, spelletjes of activiteiten omdat die aansluiten bij je karakter, je mogelijkheden en je wil om bepaalde dingen op een bepaalde manier te doen. Wat jij als kind wel of niet leuk vond, vormt de basis van jouw unieke KernTalentenprofiel.

De methode is de afgelopen 25 jaar ontwikkeld op basis van ca. 10.000 diepte-interviews. Grondlegster is Danielle Krekels. Zij ontdekte een verband tussen kinderspeelgoed waar iemand het liefst mee speelde en de latere beroepskeuze. Het inzicht dat je bijvoorbeeld niet creatief wordt van met bepaald speelgoed spelen maar op een bepaalde manier met speelgoed speelt omdat je creatief bent, omdat dit in je aard zit, deed de KernTalentenmethode ontstaan.

De KernTalentenmethode is wetenschappelijk gevalideerd. De vragenlijst waarop de methode gebaseerd is, is door een team o.l.v. Prof. Dr. Elke Van Hoof aan de VU Brussel getoetst en heeft een betrouwbaarheidsindex van Cronbach’s Alpha .84. Daar werd ook bewezen dat de KernTalentenmethode mensen concreet helpt om zichzelf te ontwikkelen.

De methode mag alleen gebruikt worden door erkende analisten. Ik ben een erkend KernTalentenanalist en heb mijn diploma gehaald bij Danielle Krekels van Coretalents.