Werkfit traject UWV

Reïntegratietraject voor hoogbegaafde en hoogsensitieve volwassenen

Ben jij een hoogbegaafde of hoogsensitieve volwassene met een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WGA, WAO, Wajong of WAZ) of Ziektewetuitkering van het UWV en wil je weer aan het werk? Met de reïntegratiedienst ‘Werkfit maken’ van het UWV word je (weer) ‘fit’ gemaakt om aan het werk te gaan.

Ik bied namens Hoogbegaafd in Bedrijf deze dienst aan. Dit betekent dat je bij mij terecht kunt voor een traject bestaande uit onder andere een KernTalentenanalyse en een aantal coachingsgesprekken met als doel dat je makkelijker aan het werk kunt.

Het ‘Werkfit maken’ traject bestaat uit drie onderdelen:

  • Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit: hierbij gaat het om het verhogen van de fysieke en psychische weerbaarheid. Indien je tegen zaken aanloopt of belemmeringen ondervindt, gaan we hiermee aan de slag en samen op zoek hoe je hiermee om kunt gaan zodat deze je niet langer tegenhouden bij je terugkeer naar werk.
  • In beeld brengen van de Arbeidsmarktpositie: met behulp van een KernTalentenanalyse ontdekken we waar voor jou met jouw talenten de beste kansen liggen op de arbeidsmarkt. Je krijgt duidelijk in welke richting je jouw toekomstige baan of werkgever kunt vinden, passend bij jouw sterke KernTalenten, je drijfveren, interesses, mogelijkheden, affiniteiten en werkervaring.
  • Versterken van de werknemersvaardigheden: dit is gericht op het (weer) opbouwen van arbeidsritme, wanneer je al wat langer uit het arbeidsproces bent. Ook kijken we naar je vaardigheden die nodig zijn voor een goed functioneren als werknemer en collega.

Een reïntegratietraject is echter altijd maatwerk en wordt op jou persoonlijk afgestemd. Om in aanmerking te komen voor deze re-integratiedienst is eerst toestemming van het UWV nodig. In overleg met het UWV wordt een werkplan opgesteld. Hierin staat wat jouw wensen en behoeften zijn om weer werkfit te worden. Wanneer deze aansluiten bij wat ik je te bieden heb, help ik je graag op weg.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op. Heb je interesse om met mij jouw ‘Werkfit maken’ traject aan te gaan? Neem dan contact op met jouw UWV contactpersoon om de mogelijkheden hiervoor te bespreken.